Kiekvienas, ragavęs nefiltruoto alaus, žino – jame skonis ir aromatas atsiskleidžia visiškai kitaip.
„Apynio barzda“ specialios technologijos nefiltruoto alus linija.
„Apynio barzdos“ su kanapėmis receptas sukurtas pagal geriausias vokiškas aludarystės tradicijas.
Pikantiško skonio ir skaidraus gintaro spalvos.
Kanapių sėklų, kalendros ir lengvo salyklo kombinacija sukuria unikalų skonį, iškart pajusite koks jis ypatingas.

Šviesus alus – seniausiai žmonijos istorijoje atsiradęs alus visų rūšių alaus protėvis. Tai apskritai vienas seniausiai žmonių gaminamų produktų, žinotas jau Senovės Egipte ar Mesapotamijoje. Kaip atsirado šis alus? Tiksliai nežino niekas, tačiau spėjama, kad kažkada žmonės tiesiog pabandė užmerkti laukinius miežius vandenyje, kad šie suminkštėtų ir tiktų maistui, o tuomet ant užmerktų miežių vėjas užpūtė truputį mielių… Užteko tik vieno gurkšnio, kad suprastų, jog šio naujo gėrimo skonis tiesiog puikus.
“Biržų alaus” verdamas “Šviesusis” alus – tai švelnus ir lengvas grūdo spalvos “Munich Helles Lager” stiliaus alus. Jame dominuoja miežių salyklo skonis, o aromatiniai apyniai jam suteikią lengvą kartumą. Šis kartumas aluje palaiko salyklinį pojūtį. Lengvas aromatinių apynių kvapas išlieka iki paskutinio gurkšnio it išsilaiko burnoje kaip malonus išliekamasis skonis.

Senojoje Lietuvoje grafai ir paprasti miestiečiai gėrė toli gražu ne tą patį alų ir Biržų kraštas nebuvo išimtis. Grafai turėjo tik jiems priklausančias daryklas, alui naudojo išskirtinės kokybės apynius, dažnai juos net atsiveždavo iš tolimų kraštų. Nugirdę, kad koks miestietis ypač gerai verda alų, grafai dažnai pas jį kreipdavosi su pasiūlymu – ateik dirbti pas mus, mokėsim tokią gerą algą, kad ir pats šauniai pragyvensi, ir vaikus į mokslus išleisi. Buvo tik viena taisyklė – daryk gerą alų.

“Grafo” alus , verdamas “Biržų alaus” meistrų, leidžia prisiminti tuos laikus, kai Lietuvoje dar klestėjo grafai. Tai originalus, gelsvos spalvos itin skaidrus alus. Jo skonis – gaivus ir šiek tiek sausokas, pasižymintis vos juntamu kukurūziniu saldumu. Šiam alui daryti naudojami ypatingos rūšies aromatingi “Casacade” apyniai, kuriuos biržiečiai aludariai, kaip kadaise grafai, atsiveža iš svečių šalių. Šie apyniai alui suteikia ne tik išskirtinį kvapą, bet ir švelnų, citrusus primenantį kartumą.

Tamsus alus ilgą laiką buvo Biržų krašto pasididžiavimas. Pasakojama, kad anksčiau šio krašto aludariai tą patį paruoštą salyklą užpildavo kelis sykius. Pirmąsyk užpylus salyklą būdavo gaunamas stiprus ir tamsus ypatingo skonio alus, o vėliau, po antro užpylimo, alus jau pašviesėdavo, o jo skonis susilpnėdavo. Būtent dėl ypač ryškaus skonio pirmojo pylimo tamsus alus Biržuose buvo vertinamas labiausiai, aludariai juo vaišindavo pačius garbingiausius svečius.

Dabar tie laikai jau praeityje ir, nors šviesus alus turi ne ką mažiau gerbėjų negu tamsus, tačiau būtent pastarasis dėl savo išskirtinių savybių vis dar yra biržiečių itin giriamas. “Biržų alaus” darykloje verdamas “Tamsusis” - tai sodrus ir turtingas, tamsaus rubino spalvos alus, priskiriamas “Munich Dunkel Lager” stiliui. Jame dominuoja šviesaus ir karamelinio salyklo skonis, tačiau jis neužgožia kitų šio alaus detalių. “Tamsiajame” aluje taip pat juntamas skrudintos duonos ir riešutų poskonis, persipinantis su aromatinių apynių kvapu.

Ar Jums jau yra 2o metų?
LT / En / Ru